Tv-Vlaanderen

zo

gesloten

ma

         op afspraak

di

10u tot 13u – 14u tot 18u

woe

10u tot 13u – 14u tot 18u

do

         op afspraak

vrij

10u tot 13u – 14u tot 18u

za

10u tot 13u – 14u tot 17u

VRT stopt  gratis uitzendingen via antenne ....


Eén, Canvas en Ketnet op zwart

Op 1 december 2018 stopt de VRT met het uitzenden via DVB-T.

Hierdoor zijn de tv-zenders Eén, Canvas en Ketnet binnenkort niet langer meer gratis te ontvangen via de digitale ether. Op dit moment zijn er naar schatting nog ruim 45.000 Vlamingen die op deze manier tv-kijken met een digitale antenne thuis.

Het is dit jaar precies 10 jaar geleden toen de VRT besloot om het analoge tv-signaal uit de lucht te halen om voortaan uit te zenden via de digitale ether. Dat digitale tv-signaal moest voor meer stabiliteit en een betere beeld- en geluidskwaliteit zorgen. Nu de openbare omroep ook haar uitzendingen staakt via de digitale ether, moeten ruim 45.000 die momenteel nog via de digitale antenne tv-kijken, noodgedwongen op zoek gaan naar een nieuwe tv-oplossing.

De afschakeling is uniek in Europa want het zenderaanbod van de openbare omroep is in elk land binnen de Europese Unie vrij te ontvangen. De digitale ether is in Vlaanderen de laatst mogelijke manier om het aanbod van de VRT gratis te raadplegen.

Aanbieder van satelliet-tv, TV VLAANDEREN, komt nu met een oplossing.

De provider lanceerde eind vorig jaar Antenne TV, een tv-abonnement via de digitale antenne. Van zodra de VRT het tv-signaal uitschakelt, neemt TV VLAANDEREN de tv-zenders Eén, Canvas en Ketnet mee op in het zenderaanbod van Antenne TV.

Die overzet zal ten laatste op 1 december 2018 gebeuren.


Contactgegevens TV VLaanderen (bvb adreswijziging...) :


Stel je vraag aan een medewerker van onze klantendienst op het nummer 02 403 03 33.


Heb je al een abonnement bij TV VLAANDEREN?


Dan kan je bellen naar 02 790 2 790. Houd voor je oproep je smartcardnummer bij de hand zodat we je sneller en nog beter kunnen verderhelpen.


Openingsuren

Maandag tot vrijdag: 10u - 19u

Zaterdag: 10u - 17u